Seceta dubleaza piata graului la peste un mld. €

Afacerile legate de comertul cu grau s-ar putea dubla in 2007, depasind pragul de un miliard de euro, fata de 600 milioane de euro anul trecut. Evolutia are loc in conditiile in care estimarile plaseaza pretul graului la nivelul de 240 de euro/tona pe plan mondial, spre finele anului, fata de 190 de euro in prezent.

1 afișare
Imaginea articolului Seceta dubleaza piata graului la peste un mld. €

Seceta dubleaza piata graului la peste un mld. €

Recolta slaba de grau din Romania din acest an, care, potrivit celor mai optimiste estimari, se va ridica la circa trei milioane de tone - aproape jumatate din cantitatea obtinuta anul trecut -, corelata cu pretul in crestere al graului pe pietele internationale ar putea determina o scumpire a painii si produselor de panificatie cu pana la 40% in acest an. Pe plan european, cotatia graului a urcat in ultimele trei luni de la circa 130 de euro pe tona la aproape 190 de euro pe tona, ceea ce va avea ca efect majorarea preturilor la paine si paste fainoase,? dar si ale alimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici