Securisti, puteti dormi linistiti!

Curtea constitutionala a declarat ieri Legea CNSAS neconstitutionala. Aceasta decizie stopeaza, cel putin pe moment, posibilitatea CNSAS de a da verdicte de colaborare sau necolaborare cu politia politica a regimului comunist si a fost luata pe fondul procesului dintre Dan Voiculescu si Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Liderul conservator a contestat in justitie decizia data de CNSAS prin care acesta a fost declarat informator al Securitatii cu numele de cod Felix.

1 afișare
Imaginea articolului Securisti, puteti dormi linistiti!

Securisti, puteti dormi linistiti!

In iunie anul trecut Curtea de Apel Bucuresti a dispus trimiterea dosarului Voiculescu la Curtea Constitutionala pentru a se pronunta asupra exceptiilor ridicate de Sergiu Andon, avocatul liderului conservator. Curtea a acceptat ieri aceste exceptii cu argumentele deputatului Andon, potrivit carora CNSAS, prin verdictele pe care le da, se substituie instantelor de judecata. In acest fel insa, Curtea Constitutionala si-a contrazis propria decizie, data acum zece luni, prin care declara ca verdictele CNSAS asigura dreptul la informare a publicului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici