Senatul pune Guvernul sa plateasca pentru Catedrala

Senatorii au adoptat ieri, cu 61 de voturi pentru, 1 contra si 5 abtineri, o propunere legislativa a PRM, care modifica substantial Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 19/2005 privind construirea Catedralei Mintuirii Neamului. Principala modificare a textului venit de la Palatul Victoria consta in faptul ca obliga Executivul sa participe la finantarea lucrarilor.

1 afișare
Imaginea articolului Senatul pune Guvernul sa plateasca pentru Catedrala

Senatul pune Guvernul sa plateasca pentru Catedrala

Senatorii au fost foarte darnici, finantarea urmind sa se faca „in limita sumelor alocate anual prin bugetul Ministerului Culturii si Cultelor“. In OUG nr. 19/2005, intreaga finantare cadea in sarcina Patriarhiei si a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). Executivul a trimis Senatului, pe 28 mai 2007, un punct de vedere negativ referitor la initiativa PRM, mai ales ca aceasta continea o prevedere a lui Gheorghe Funar - ulterior amendata in Comisia de buget-finante a Senatului - care obliga Guvernul sa suporte fix 50% din cheltuieli. Mai este de semnalat faptul ca votul zdrobitor de ieri din Senat a fost dat fara sa se cunoasca nivelul cheltuielilor pentru Catedrala, neexistind la acest moment un deviz in acest sens intocmit de experti in materie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici