SIE si SRI ne spioneaza prin satelit

Chiar daca, oficial, singura autoritate nationala in domeniul interceptarilor a fost desemnat Serviciul Roman de Informatii (SRI) am descoperit ca statul roman, printr-o hotarare strict secreta, a autorizat Serviciul de Informatii Externe (SIE) sa isi procure si sa foloseasca cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor romanilor si a tuturor comunicatiilor prin internet.

12 afișări
Imaginea articolului SIE si SRI ne spioneaza prin satelit

SIE si SRI ne spioneaza prin satelit

Pe data de 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii adopta Hotararea 0063, clasificata STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informatii Externe sa desfasoare activitati de tip SIGINT pentru interceptarea comunicatiilor efectuate prin satelit. Din acel moment, SIE a dispus de baza legala pentru a-si procura cele mai performante dispozitive necesare interceptarilor de voce si date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemitator).

 

Citeste toata stirea pe www.ziua.net

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici