Statul taie cheltuielile cu salariile şi pensiile. Mingea relansării este la companiile private.

Dacă statul şi-a asumat scăderea salariilor şi pensiilor pentru a nu majora taxele şi frâna astfel business-ul, se poate considera că acum "mingea" relansării economiei se află în "curtea" companiilor. Ce le lipseşte în acest moment firmelor pentru a trece la investiţii şi angajări? Pieţele, finanţarea, iniţiativa? Ce mai trebuie să facă statul pentru a impulsiona businessul companiilor?

3 afișări
Imaginea articolului Statul taie cheltuielile cu salariile şi pensiile. Mingea relansării este la companiile private.

Statul taie cheltuielile cu salariile şi pensiile. Mingea relansării este la companiile private.

"Sunt măsuri necesare, dar nu suficiente pentru relansarea economiei. Trebuie corelate cu alte măsuri, cum ar fi reducerea masivă a numărului de bugetari, care ar relaxa piaţa forţei de muncă. Din ministere şi jumătate din oameni dacă ar pleca, tot nu s-ar simţi o diferenţă în ceea ce priveşte productivitatea. La Ministerul Agriculturii sunt agenţii care în unele judeţe au mai mulţi angajaţi decât fermieri", spune Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, cu afaceri de peste 85 mil. euro în agricultură.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici