Sub asediul caniculei

In sfarsit, autoritatile au emis cod rosu, dupa ce in ultimele zile, mercurul termometrelor nu a coborat sub 40 de grade. Este o avertizare in premiera pentru Romania, fiind valabila pentru azi. Ea include cinci judete plus Bucurestiul, in aceste zone, temperatura aerului fiind prognozata a depasi 41 de grade Celsius. Cu alte cuvinte, aerul va deveni irespirabil.

1 afișare
Imaginea articolului Sub asediul caniculei

Sub asediul caniculei

De mai bine de o saptamana, Romania fierbe la temperaturi de 38-40 de grade. Ieri, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a ridicat avertizarea cod portocaliu la cod rosu pentru cinci judete si Capitala. Astfel, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si Bucuresti sunt zonele unde romanii se vor 'perpeli' la temperaturi mai mari de 41 de grade Celsius. Izolat, in unele zone din Lunca Dunarii, se pot inregistra chiar si temperaturi de 43 de grade Celsius, mai spun meteorologii. 'De miercuri (n.r. - maine) vor fi ridicate atat codul rosu, cat si cel portocaliu emise pentru zona de sud. Este posibil ca pentru zonele de centru si vest sa fie ridicat si codul galben', a declarat, ieri, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici