Summit de compromis pentru Europa

Ambiţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy de a termina preşedinţia Uniunii Europene în trombă, după un mandat considerat de mulţi dificil, pare împlinită. Deciziile luate la Consiliul de iarnă de la Bruxelles sunt un şir de compromisuri la care şefii de stat şi de guvern din UE au ajuns după mai multe runde de negocieri.

1 afișare
Imaginea articolului Summit de compromis pentru Europa

Summit de compromis pentru Europa

Din prima zi a reuniunii, Sarkozy le-a cerut liderilor UE să depăşească divergenţele şi să ajungă la un acord cu privire la măsurile destinate contracarării încălzirii climatice.„Europa nu are altă şansă decât să ajungă la un acord. Ea trebuie să fie unită, nu să cadă pradă divergenţelor“, era mesajul acestuia înainte de summitul de două zile de la Bruxelles. În opinia liderului de la Paris, „când este unită, Europa face progrese şi îşi impune valorile“.

 

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici