Ţara paradox: Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor, dar datorii de 84 de ori mai mari decât SUA

Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, finanţare de la stat foarte bună şi foarte multe fonduri de investiţii. Dar şi multe datorii. De 84 de ori mai mult decât datoria per capita din SUA. Iar unele bănci sunt foarte corupte şi în ultima vreme nici nu prea au avut schimbări politice. Totuşi, priveliştea este frumoasă şi vinul este bun. Bine aţi venit în Marele Ducat de Luxemburg.

9 afișări
Imaginea articolului Ţara paradox: Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor, dar datorii de 84 de ori mai mari decât SUA

Ţara paradox: Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor, dar datorii de 84 de ori mai mari decât SUA (Imagine: Lucian Alecu/Arhiva Mediafax Foto)

Unde se află?

Dacă te uiţi cu mare atenţie pe hartă, o să poţi observa Luxemburgul situat între Belgia, Franţa şi Germania. Are o populaţie care depăşeşte cu puţin o jumătate de milion de locuitori şi care ocupă aproximativ 1.609 de kilometri pătraţi pe întreaga ţară. Este un stat atât de mic, încât ţara şi-a denumit capitala tot Luxemburg.

Are o limbă oficială proprie abia din 1984, tzebuergesch (luxemburgheza) devenind limbă oficială pentru cetăţenii nativi din Luxemburg. Franceza şi germana sunt şi ele limbi oficiale, iar engleza este des folosită în afaceri, mai ales în sectorul bancar.

Este cea mai stabilă ţară din Europa, din punct de vedere politic.

Citeşte mai multe despre Luxemburg pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici