Topul băncilor care plătesc dobânzi de peste 7% la depozitele în lei

Multe bănci continuă să plătească dobânzi de peste 7% pe an la depozite pentru a-şi păstra clienţii şi pentru a compensa pierderea sprijinului de la băncile-mamă cu toate că inflaţia a coborât rapid în ultimele luni şi a ajuns sub pragul de 4%.

20 afișări
Imaginea articolului Topul băncilor care plătesc dobânzi de peste 7% la depozitele în lei

Topul băncilor care plătesc dobânzi de peste 7% la depozitele în lei (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Băncile cu acţionariat elen vin cu cele mai generoase dobânzi la depozitele în lei pe trei şi patru luni, iar în evidenţă ies ofertele Piraeus şi Bancpost.

De exemplu, Piraeus Bank plăteşte o dobândă de 7,5% pe an clienţilor care îşi depun banii pe trei luni, în timp ce Bancpost bonifică depozitele cu scandenţ a la patru luni cu 7,25% pe an. Mai mult, clienţii care îşi ţin banii timp de cinci luni la Piraeus primesc o dobândă de 8% pe an.

Şi ciprioţii de la Bank of Cyprus pro mit o dobândă de 7,25% pe an clienţilor care vin cu banii la bancă şi îi ţin într-un depozit pe o perioadă de trei luni. Grecii de la ATE Bank plătesc 7,15% pe an la depozitele pe trei luni, în timp ce Emporiki, o altă bancă deţinută de un grup elen, controlat la rândul său de francezii de la Credit Agricole, vine cu o dobândă de 7,15% pe an.

Băncile cu acţionariat elen formează un grup aparte prin dobânzile generoase pe care le oferă la depozite de cel puţin doi ani încoace, în contextul în care de la Atena li s-a trasat directive clare în direcţia reducerii dependenţei de finanţările externe.

Află unde poţi să economiseşti bani pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici