Topul celor mai cheltuitori sportivi. Cum ş-au pierdut averile

Dacă mulţi atleţi îşi investesc banii câştigaţi în timpul vieţii sportive în afaceri, există şi câţiva sportivi care au reuşit să piardă şi 100 de milioane de dolari, cheltuindu-i pe maşini scumpe, bijuterii şi case.

8 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai cheltuitori sportivi. Cum ş-au pierdut averile

Dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Puternicul luptător de box Mike Tyson a câştigat primele 19 lupte profesioniste prin knock-ouţ, lucru ce l-a transformat rapid în campion al "greilor" din lume. Însă condamnarea la închisoare pentru abuz sexual şi faptul că a muşcat urechea unui adversar într-un meci i-au ştirbit din aură, scriu cei de la CNBC. Chiar dacă pe plan profesional lucrurile nu mergeau la fel de bine, el a continuat să-şi cheltuiască banii pe case şi maşini scumpe. Astfel, cele 400 de milioane de dolari au dispărut ca prin minune. Divorţul l-a costat 9 milioane de euro. În 2003, când s-a declarat falit, el avea datorii de 27 de milioane de dolari.

Jucătorul de baschet Latrell Sprewell intră şi el în clubul deloc select al sportivilor care au rămas şi fără ultimul cent din avere. El a adunat o avere de 100 de milioane de dolari. Însă lucrurile au luat o turnură negativă după ce a refuzat, în 1997, să semneze cu echipa Minnesota Timberwolves pentru un contract de 30 de milioane de dolari, pe trei ani. Motivul? Erau prea puţini bani. El nu a reuşit să îşi găsească o altă echipă şi s-a declarat falimentar în 2000.

Citeşte mai multe despre topul celor mai cheltuitori sportivi pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici