Topul celor mai vorbite limbi de pe glob. Mandarina sau engleza?

Limbajul este, poate, cea mai importantă funcţie a omului. De la povestea biblică legată de Turnul Babel şi până la evoluţiile istorice, pe pământ au existat şi există mii de limbi şi dialecte care sunt vorbite în mai mică sau mai mare măsură. În funcţie de evoluţia marilor imeprii de-a lungul istoriei şi de cuceririle acestora, anumite limbi s-au întins în toată lumea, fiind folosite de un număr mare de vorbitori.

4 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai vorbite limbi de pe glob. Mandarina sau engleza?

Topul celor mai vorbite limbi de pe glob. Mandarina sau engleza? (Imagine - Hong Kong: Mediafax Foto/AFP)

Este exemplul spaniolei, vorbită şi în America Centrală şi de Sud, a arabei, care ajunsese să fie vorbită şi în Europa în perioada de glorie a civilizaţiei arabe sau a englezei, ce intra din ce în ce mai mult în majoritatea limbilor din Europa sau America.

Între francezi şi englezi se dă o luptă crâncenă pentru supremaţie în ceea ce priveşte limba. Iar francezii, în naţionalismul lor exagerat, nu folosesc limba engleză nici pentru a îndruma un turist rătăcit, deşi o cunosc foarte bine.

Eforturile lor sunt, însă, în zadar. Limba engleză a depăşit-o cu mult pe cea franceză la număr de vorbitori în întreaga lume.

Află care sunt cele mai vorbite limbi din lume pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici