Ultima solutie: Dosariada se muta pe net, Guvernul vrea sa infieze CNSAS

Tudor Chiuariu a apreciat ca singura solutie pentru a salva CNSAS este transformarea acestuia într-un organ de investigatie, care, în cazul în care gaseste probe de politie politica, sa sesizeze o instanta judecatoreasca, aceasta putând constata calitatea de agent sau de colaborator al fostei Securitati.

1 afișare
Imaginea articolului Ultima solutie: Dosariada se muta pe net, Guvernul vrea sa infieze CNSAS

Ultima solutie: Dosariada se muta pe net, Guvernul vrea sa infieze CNSAS

Masura se impune  dupa ce Curtea Constitutionala a României a declarat saptamana trecuta neconstitutionala Legea  privind deconspirarea politiei politice comuniste. Tudor Chiuariu a precizat  ca transformarile pe care le va suferi Legea CNSAS s-ar putea materializa intr-un proiect de lege. De altfel, pana si PD-L a cerut Guvernului o ordonanta de urgenta care sa reglementeze situatia de la CNSAS. Si conservatorul Sergiu Andon a precizat ca s-ar putea ajunge la emiterea unei ordonante de urgenta. Chiuariu a contrazis acest scenariu, precizand ca pentru o autoritate autonoma nu se poate opera cu ordonante de urgenta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici