Un fluviu de lacrimi dinspre Dealul Patriarhiei

Sinodul Permanent al BOR, intrunit ieri la Bucuresti, a decis ca inmormantarea Patriarhului Teoctist sa aiba loc vineri la ora 11.00. Prea Sfintia Sa Vincentiu Ploiesteanu, Episcop Vicar Patriarhal, a anuntat ca Patriarhul va fi inmormantat in Catedrala Patriarhala, alaturi de fostul Patriarh Iustinian.

1 afișare
Imaginea articolului Un fluviu de lacrimi dinspre Dealul Patriarhiei

Un fluviu de lacrimi dinspre Dealul Patriarhiei

Dupa cum se cunoaste deja, Patriarhul Teoctist a trecut la Domnul luni, dupa ce a fost operat la prostata, la Institutul Oncologic Fundeni. Interventia chirurgicala nu a fost una de urgenta, ci programata anterior. Din acest motiv a mers cu mult optimism sa se opereze, sperand ca in seara zilei de marti, 31 iulie, sa se intoarca la resedinta patriarhala. Pe parcursul zilei, vestile venite dinspre spital erau imbucuratoare. Potrivit echipei de medici, decesul a survenit in urma unor complicatii cardiace, la ora 17.00, pe fondul unor suferinte mai vechi de acest gen. Patriarhul avea 92 de ani si era in functie din 1986.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici