Valeriu Stoica apara SRI in procesul cu Dinu Patriciu

SRI l-a angajat avocat pe inamicul lui Dinu Patriciu, Valeriu Stoica, in procesul intentat de omul de afaceri dupa ce serviciul secret i-a interceptat telefoanele.

1 afișare
Imaginea articolului Valeriu Stoica apara SRI in procesul cu Dinu Patriciu

Valeriu Stoica apara SRI in procesul cu Dinu Patriciu

Valeriu Stoica este noul aparator al SRI in procesul cu Dinu Patriciu. Liderul PLD spune ca a acceptat acest caz gratie „marii subtilitati“ a spetei si nu ca pe o prelungire in instanta a razboiului politic purtat de multi ani cu Patriciu, fostul sau coleg de partid. Societatea de avocati Stoica si Asociatii reprezinta Serviciul Roman de Informatii in faza de apel a procesului Patriciu vs SRI, litigiu in care instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, a acordat daune morale de 50.000 de lei in favoarea miliardarului liberal, care ar fi fost ascultat abuziv in dosarul Rompetrol. Judecatorii au constatat ca SRI a avut mandate pentru interceptarea convorbirilor lui Dinu Patriciu, dar le-a considerat ilicite (nu ilegale), intrucit au fost date pe baza Legii nr. 51 din 1991 privind siguranta nationala, lege despre care o sentinta a CEDO spunea ca poate duce la abuzuri. Patriciu a cerut cite 1,325 milioane de lei pentru el si pentru Rompetrol, dar instanta a respins solicitarea societatii si a evaluat la numai 50.000 de lei daunele provocate miliardarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici