Vanatoarea de bancheri aduce salarii de 50.000 euro

Remunerarea unui bancher strain in Romania se poate cifra la 100.000 de euro pe luna, in sistemul bancar existand circa cinci presedinti de banca ale caror venituri salariale nete depasesc 50.000 de euro, potrivit datelor centralizate de la banci si agentii de recrutare.

1 afișare
Imaginea articolului Vanatoarea de bancheri aduce salarii de 50.000 euro

Vanatoarea de bancheri aduce salarii de 50.000 euro

Pe lista celor mai bine platiti bancheri se situeaza Robert Rekkers, directorul general Banca Transilvania, Steven Van Groeningen - presedinte Raiffeisen Bank, Misu Negritoiu, presedintele Ing Bank si Peter Weiss - presedintele ABN Amro. Veniturile top managerilor din cele 41 de banci din sistemul bancar romanesc se cifreaza anual la peste 50 milioane de euro, la care se adauga si compensatiile anuale, potrivit surselor citate. "Sunt cel putin trei-patru top manageri straini, care primesc in jur de 50.000 de euro lunar, doar salariul fix", spune George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri romani. Vanatoarea de bancheri, generata de competitia accelerata odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, a propulsat, numai in ultimul an, veniturile top managerilor cu 50%, iar la nivel de middle management cu aproximativ 30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici