Verestoy Attila, „aranjor“ de anchetă penală

Procurorul şef al DNA Daniel Morar îl acuză pe senatorul UDMR Verestoy Attila că a promis unei persoane că poate influenţa o anchetă penală în favoarea acesteia. De asemenea, potrivit unei hotărâri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), alte acuzaţii ale lui Morar la adresa demnitarului UDMR sunt mult mai grave, ele intrând în sfera penalului. În mod suprinzător, Daniel Morar – în loc să deschidă un dosar penal pe numele lui Verestoy Attila – a preferat să se adreseze CSM-ului, cu o banală cerere prin care să se constate că unele actele comise de Verestoy Attila şi Marko Bela „au afectat independenţa şi imparţialitatea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

1 afișare
Imaginea articolului Verestoy Attila, „aranjor“ de anchetă penală

Verestoy Attila, „aranjor“ de anchetă penală

Actele la care face referire Daniel Morar îl privesc cu precădere pe senatorul Verestoy Attila, despre care în documentul CSM se reţin următoarele: „Domnul Verestoy Attila ar fi promis unuia dintre făptuitori că va interveni printr-o persoană, despre care se lasă impresia că ar putea influenţa ancheta, în favoarea acestuia. De asemenea, acesta ar fi cunoscut şi ar fi transmis persoanelor cercetate în cauză că judecătorii au emis autorizaţia prevăzută de lege şi le sunt interceptate convorbirile şi comunicaţiile, transmiţându-le totodată perioada şi momentul până la care acestea se vor realiza”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici