Victoria, revendicată

O mare parte din suprafaţa oraşului Victoria, judeţul Braşov, mai precis 320 de hectare, este revendicată de locuitorii din Corbi, un sat vecin ce aparţine de comuna Ucea. Prin cele 150 de cereri de restituire, foştii proprietari îşi cer drepturile asupra terenurilor din intravilanul oraşului, care le-au aparţinut înainte de naţionalizare.

1 afișare
Imaginea articolului Victoria, revendicată

Victoria, revendicată

"Victoria este primul oraş nou care a apărut pe harta Republicii Populare Române. Tot ce se întâmplă aici, în aşezarea de la poalele Făgăraşilor, este direct raportat la existenţa combinatului chimic." Aşa se vorbea la 27 aprilie 1965 în câteva rânduri publicate în ziarul Scînteia, într-un reportaj despre cel mai mare centru industrial din România din perioada comunismului. Astăzi au rămas numai aburii unei agonii ce răzbate prin toţi porii oraşului într-un gri persistent şi apăsător care îmbătrâneşte. Capitalismul, sau cum l-or numi ei, "victorienii", a răzbit până la poalele munţilor prin câteva buticuri, un ştrand, două-trei restaurante şi o clădire mică, reamenajată, trântită în mijlocul oraşului, ceea ce se numeşte Hotelul Palermo. La polul opus, dacă poate fi vorba de aşa ceva, este cartierul Catanga. Polul sărăciei. Trebuia să se numească Colonia Ucea sau Ucea Roşie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici