Votul-fantomă: De ce la Bucureşti se poate, dar la Paris nu

Situaţiile din ce în ce mai des întâlnite în Parlamentul României în care un ales votează şi pentru un coleg absent, sunt de neconceput în legislativele de la Paris, Berlin, Londra, Washington sau Bratislava. Ca la Bucureşti, se poate însă doar la Sofia.

3 afișări
Imaginea articolului Votul-fantomă: De ce la Bucureşti se poate, dar la Paris nu

Votul-fantomă: De ce la Bucureşti se poate, dar la Paris nu

Aprilie 2009, Parlamentul slovac. Iveta Radicova, din partidul SDKU-DS, votează în locul unei colege. După scandalul iscat pentru că a încălcat normele parlamentare, Radicova îşi dă demisia: "Am făcut o greşeală. Singurul lucru pe care îl pot face este să mă retrag din Parlament, să renunţ la mandatul meu de deputat". Radicova este, în momentul de faţă, premierul Slovaciei.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici