Zelea Codreanu, bagat in afacerea terenurilor Casei Regale

Tribunalul Teleorman a improprietarit cu 23 de hectare de pamânt, dintre care 7 hectare fac parte din pârtia de schi Clabucet, din Predeal, un brasovean despre care se spune ca ar avea legaturi cu familia fostului lider al miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Mai mult, o parte din terenurile retrocedate in favoarea lui Ioan Codleanu se afla, din anul 2006, in proprietatea Casei Regale. Alte surse spun ca, de fapt, familia lui Ioan Codleanu ar fi cumparat o parte din terenurile in cauza direct de la Corneliu Zelea Codreanu, iar restul le-ar fi primit, dupa Primul Razboi Mondial, de la Casa Regala, in semn de recunostinta pentru merite deosebite.

1 afișare
Imaginea articolului Zelea Codreanu, bagat in afacerea terenurilor Casei Regale

Zelea Codreanu, bagat in afacerea terenurilor Casei Regale

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, terenurile au fost trecute in proprietatea statului, iar in 2006 Casa Regala a primit, prin hotarâre de Guvern, domeniile confiscate, printre care si terenurile câstigate la Teleorman de catre Ioan Codleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici