7 moduri simple de a îmbunătăţi calitatea aerului din casă, fără un purificator

  • Există modalităţi de curăţare a aerului fără a folosi un purificator.
  • Utilizaţi plante de interior, deschideţi ferestrele şi curăţaţi periodic praful şi podelele pentru a îmbunătăţi calitatea aerului.
  • Menţinerea unui mediu interior curat şi aerisit poate contribui la un trai mai sănătos.
2709 afișări
Imaginea articolului 7 moduri simple de a îmbunătăţi calitatea aerului din casă, fără un purificator

Sursa foto: Pexels

Cu preocupări legate de poluarea aerului din exterior, calitatea aerului interior este adesea neglijată, cu toate că poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătate, potrivit Tom`s Guide.

Alergiile şi bolile respiratorii pot fi exacerbate de poluanţii interiori precum praful, bacteriile şi mucegaiul. În timp ce purificatoarele de aer oferă o soluţie, există metode alternative de îmbunătăţire a calităţii aerului în locuinţa dumneavoastră fără a fi nevoie de filtre scumpe.

1. Deschideţi ferestrele pentru ventilaţie: Permiterea fluxului de aer natural prin deschiderea ferestrelor poate reduce poluanţii interiori, dar fiţi precauţi cu privire la nivelurile de poluare din exterior.

2. Plante pentru purificarea naturală: Anumite plante absorb dioxidul de carbon şi compuşii organici volatili, îmbunătăţind calitatea aerului şi reducând mucegaiul.

3. Ştergerea şi curăţarea regulată a prafului şi a podelelor: Ştergerea săptămânală a prafului cu o cârpă umedă şi, aspirarea, urmată de ştergerea cu mopul pot minimiza acarienii şi alergenii.

4. Trecerea la uleiuri esenţiale: Evitaţi odorizantele care conţin substanţe chimice dăunătoare folosind uleiuri esenţiale în difuzoare pentru un miros natural şi proaspăt.

5. Optaţi pentru lumânări purificatoare de aer: Lumânările din ceară de albine, soia sau ulei de nucă de cocos pot neutraliza poluanţii, îmbunătăţind calitatea aerului şi creând o atmosferă plăcută.

6. Întreţinerea filtrelor unităţilor de aer conditionat: Schimbarea regulată a filtrelor de aer condiţionat previne acumularea de praf, bacterii şi patogeni.

7. Îndepărtarea încălţămintei în interior: Încurajarea membrilor gospodăriei şi a oaspeţilor să îşi scoată pantofii la intrarea în casă minimizează introducerea poluanţilor exteriori în locuinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici