- Home
- Sănătate
- (05.06.2023, 15:05)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Afine: un studiu explică de ce sunt bune pentru intestin
Un studiu american laudă particularităţile şi efectele pozitive ale acestui fruct asupra microbiomului intestinal.
5172 afișări

Afine: un studiu explică de ce sunt bune pentru intestin
Afinele au proprietăţi importante pentru sănătatea noastră. Un studiu recent al Universităţii de Stat din Carolina de Nord publicat în revista Antioxidants a analizat impactul lor pozitiv asupra microbiomului intestinal.
În general, consumul de fructe şi legume este legat de un risc mai scăzut de a dezvolta boli cronice precum obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare şi neurocognitive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O turmă de oi din Grecia a invadat o seră și a mâncat peste 100 de kilograme de canabis. Ce s-a întâmplat apoi cu animalele
-
Ciolacu la asumarea răspunderii pe noile măsuri fiscale: De astăzi, s-a terminat cu dubla măsură / Se va încheia o etapă din istoria României. Astăzi, se termină cu şmecheria
-
Ciolacu: Oprirea risipei bugetare, primul obiectiv când am pornit această reformă fiscală / Premierul spune că „impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate nu înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez”.
-
Ciolacu, despre reformele asumate de Guvern: Ca să fie clar - oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus
Ultimele studii, deşi la nivel preliminar, au determinat cercetătorii să facă cercetări suplimentare cu privire la beneficiile pentru sănătate ale afinelor şi ale alimentelor care le conţin: de fapt, acestea joacă un rol important în prevenirea dezvoltării bacteriilor, contribuind la reducerea simptomelor de tulburări ale tractului digestiv.
Cercetătorii au analizat varietatea de polifenoli (compuşi organici produşi în natură prin metabolismul plantelor) prezenţi în afine, explorând impactul acestora asupra microbiomului intestinal. În special, s-au concentrat asupra efectelor benefice ale antocianilor, o clasă de pigmenţi vegetali, prin analizarea profilurilor a 267 de genotipuri de afin şi atestând o corelaţie cu o mai bună sănătate intestinală. Mai mult, studiile epidemiologice au arătat că aportul de fructe bogate în polifenoli îmbunătăţeşte şi sănătatea oaselor.
Dintre cele 267 de genotipuri analizate, au fost selectate unele cu profiluri foarte diferite, constatându-se dovezi ale unui răspuns pozitiv al microbiomului intestinal la diferitele tipuri de afin.
Acest soi poate fi folosit şi pentru a îmbunătăţi toate aspectele producţiei: de la cultivare la practicile de ameliorare, până la sosirea la consumatorul final.
Consumul de afine presupune o acţiune protectoare împotriva bacteriilor. Rezistenţa din ce în ce mai prezentă a unor agenţi patogeni la utilizarea excesivă a antibioticelor face, de fapt, necesară căutarea unor alternative naturale.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe