Alertă în Germania: fraude în centre de testare COVID. Ministrul Sănătăţii cere măsuri

  • Firmele au raportat companiilor de asigurări mai multe teste decât au fost efectiv efectuate.
  • Un astfel de caz a fost descoperit de procurori în statul Renania de Nord-Westfalia, unde firma MediCan a emis cereri pentru sute de teste COVID care nu au fost efectuate.
  • Ministrul Jens Spahn cere soluţii locale: „Nu pot controla centrele de testare din Berlin”.
1062 afișări
Imaginea articolului Alertă în Germania: fraude în centre de testare COVID. Ministrul Sănătăţii cere măsuri

Jens Spahn Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, a declarat că este responsabilitatea autorităţilor locale de sănătate să monitorizeze centrele de testare COVID şi să prevină fraudele. "Nu pot controla centrele de testare din Berlin", a spus el, potrivit dw.com.

Ministrul german al Sănătăţii şi colegii săi din cele 16 state federale vor discuta luni dimineaţă despre mecanismele de control ale centrelor de testare a coronavirusului în urma acuzaţiilor de fraudă, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ministerului.

De când acuzaţiile de delapidare la mai mulţi furnizori au fost făcute publice la începutul acestei săptămâni, a început o dezbatere cu privire la modul de control al procesului de testare şi cine ar trebui să fie responsabil.

Spahn a declarat duminică la postul ARD că oficialii locali din domeniul sănătăţii ar trebui să monitorizeze centrele de testare COVID şi să combată problemele ivite. „Nu pot controla centrele de testare din Berlin”, s-a apărat Spahn.

Mai mult, Spahn doreşte să implice şi autorităţile fiscale în controale.

Cum a început totul? Procurorii din oraşul Bochum, din vestul Germaniei, au deschis vineri o anchetă asupra unei companii care efectuează teste rapide, care au raportat companiilor de asigurări mult mai multe teste decât au fost efectiv efectuate.

Potrivit anchetatorilor, centrele de testare aparţinând companiei MediCan din statul Renania de Nord-Westfalia au emis cereri pentru sute de teste COVID care nu au fost efectuate. Oamenii legii au precizat că au percheziţionat birouri şi reşedinţe private.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici