Alexandru Rafila, în Italia. Ministrul Sănătăţii a semnat un memorandum cu omologul italian

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat vineri, la Roma, un memorandum cu omologul său italian care consfinţeşte cadrul legal de dezvoltare a relaţiilor de colaborare în domeniul sănătăţii între România şi Italia.

465 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila, în Italia. Ministrul Sănătăţii a semnat un memorandum cu omologul italian

Alexandru Rafila, în Italia. Ministrul Sănătăţii a semnat un memorandum cu omologul italian

Memorandumului de Înţelegere a fost semnat de ministrul Sănătăţii din România, Alexandru Rafila, şi ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza. La semnarea memorandului a participat şi George Bologan, ambasadorul României în Italia.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în timpul întrevederii, cei doi miniştri au făcut schimb de opinii în ceea ce priveşte modul de gestionare a pandemiei în cele două ţări.

Semnarea memorandumului a fost precedată de o vizită de lucru a ministrului român la „Institutul Superior de Sănătate” unde au fost puse bazele unei colaborări cu Institutul Naţional de Sănătate Publică din România.

„În contextul în care urgenţele de sănătate publică sunt tot mai numeroase şi cu impact asupra vieţii economice şi sociale, dezvoltarea modelelor efeciente de pregătire şi intervenţie între statele membre ale Uniunii Europene este esenţială. Colaborarea este cu atât mai importantă cu cât în Italia se află peste 1,2 milioane de cetăţeni români”, anunţă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

În timpul vizitei, autorităţile italiene au reconfirmat angajamentele pentru acordarea de asistenţă medicală copiilor din România care au afecţiuni oncologice şi cardiace şi pentru formarea de specialişti români în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici