Autoritatea de reglementare a UE începe examinarea în timp real a medicamentului anti-COVID-19 de la Merck

Producătorul american de medicamente Merck a declarat luni că autoritatea de reglementare a Uniunii Europene a iniţiat o analiză în timp real a medicamentului său experimental COVID-19, un antiviral pentru adulţi.

1255 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de reglementare a UE începe examinarea în timp real a medicamentului anti-COVID-19 de la Merck

Autoritatea de reglementare a UE începe examinarea în timp real a medicamentului anti-COVID-19 de la Merck

În cadrul procedurii, cunoscută şi sub numele de "rolling review", Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va evalua datele imediat ce acestea devin disponibile, în loc să aştepte o cerere oficială atunci când toate informaţiile necesare au fost colectate.

În timp ce vaccinurile sunt principalele arme împotriva COVID-19, pilula experimentală a companiei Merck, molnupiravirul, ar putea schimba situaţia, după ce studiile au arătat că ar putea reduce la jumătate şansele de deces sau de spitalizare pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a contracta boala gravă.
 
Merck, care dezvoltă molnupiravir împreună cu partenerul Ridgeback Biotherapeutics, a depus la pe octombrie o cerere de autorizare de urgenţă pentru acest medicament în Statele Unite. Un grup de consilieri externi ai autorităţii americane de reglementare în domeniul sănătăţii urmează să se întâlnească la sfârşitul lunii noiembrie pentru a discuta dacă va autoriza sau nu pastila antivirală experimentală. 
 
Molnupiravirul, dacă va fi aprobat de autorităţile de reglementare, ar fi primul medicament COVID-19 administrat pe cale orală şi, de asemenea, primul tratament pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în principal pentru tratarea bolnavilor în stare critică.
 
Producătorul de medicamente are un contract cu guvernul american pentru furnizarea a 1,7 milioane de cure de medicament la un preţ de 700 de dolari pe curs. De asemenea, a semnat recent contracte de furnizare cu ţări precum Marea Britanie, Malaezia şi Singapore.
 
Un oficial UE a declarat pentru Reuters la începutul lunii că şi blocul comunitar ia în considerare semnarea unui acord de furnizare pentru medicamentul antiviral, dar va face acest lucru numai după ce compania va începe procesul de solicitare a aprobării.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici