Autorităţile promit acces mai uşor la tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi

Autorităţile române din domeniul sănătăţii promit un acces mai uşor la diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi gravi, o parte dintre priorităţile sistemului, care va primi finanţare din partea Comisiei Europene de circa 6 miliarde de euro.

142 afișări
Imaginea articolului Autorităţile promit acces mai uşor la tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi

Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a prezentat marţi în faţa Comisiei Europene planurile de dezvoltare cu fonduri de la Bruxelles pentru domeniile prioritare din sistemul medical românesc. Printre priorităţi se află accesul mai uşor la servicii de diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu cancer, AVC, politraumă şi arşi gravi.

Secretarul de stat a prezentat capacitatea actuală a sistemului medical de prevenţie, diagnostic şi tratament pentru oncologie, AVC, infarct miocardic acut, în fiecare regiune. Ministerul Sănătăţii a supus aprobării Comisiei Europene dezvoltarea sistematică a domeniilor prioritare în funcţie de nevoile identificate în fiecare regiune şi în fiecare segment prioritar.

„Pentru a putea dezvolta infrastructura sistemului medical de sănătate, înainte de toate, trebuie să cunoaştem şi să recunoaştem, cu responsabilitate, situaţia actuală. Aici este condiţia indispensabilă pentru un plan logic de investiţii, care să răspundă nevoilor actuale de servicii de sănătate. Sistemul trebuie dezvoltat numai dacă este privit unitar. Nu se poate dezvolta doar pe anumite componente, pentru că asistenţa medicală este un întreg, iar dacă o verigă nu funcţionează, de cele mai multe ori, se blochează întreg sistemul.”, a declarat, în faţa comisarilor europeni, Alexandru Rogobete.

Ministerul Sănătăţii a finalizat în această vară Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2023-2030 şi Planurile de dezvoltare regională. În baza acestor documente, Comisia Europeană va oferi finanţarea necesară pentru atingerea tuturor indicatorilor de dezvoltare a sistemului medical.

„Documentele programatice susţinute astăzi în faţa Comisiei Europene cuprind maparea serviciilor medicale existente, în domeniile prioritare cum sunt oncologia, pacienţii cu AVC, politraumă, arşi gravi etc, respectiv, nevoile identificate pentru echilibrarea capacităţii de răspuns a sistemului medical din România. Cca. 6 miliarde de euro vor fi finanţaţi de Comisia Europeană pentru schimbarea înfăţişării sistemului medical din România”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici