Avertisment: Tusea persistentă poate fi tuberculoză, nu COVID-19

Directorul executiv al Agenţiei britanice pentru securitate sanitare spune că orice persoană cu tuse persistentă şi febră ar trebui să ia în considerare şi alte boli infecţioase, în afară de coronavirus, cum ar fi tuberculoza.

2379 afișări
Imaginea articolului Avertisment: Tusea persistentă poate fi tuberculoză, nu COVID-19

Avertisment: Tusea persistentă poate fi tuberculoză, nu COVID-19

Dr. Jenny Harries, director executiv al Agenţiei britanice pentru securitate sanitară, lansează acest avertisment, după ce datele provizorii arată că în Anglia au fost înregistrate 4.430 de cazuri în 2021, deşi numărul de cazuri a scăzut în ultimii ani, scrie BBC.

El a declarat că întârzierea diagnosticării şi a tratamentului, în special în timpul pandemiei, a crescut numărul de cazuri nedetectate în Anglia.

„Este important să ne amintim că nu orice tuse persistentă, însoţită de febră, este COVID-19. O tuse care de obicei are mucus şi durează mai mult de trei săptămâni poate fi cauzată de o serie de alte probleme, inclusiv de tuberculoză”, a spus medicul.

Dar tratamentul incomplet sau inadecvat poate duce la dezvoltarea rezistenţei la medicamente - ceea ce înseamnă că microbul nu mai poate fi ucis eficient de unul sau mai multe medicamente. Se încearcă atunci alte combinaţii de medicamente.

Tuberculoza rezistentă la medicamente reprezintă o problemă deosebită - 11,6% dintre cazurile înregistrate în Anglia în 2020 fiind rezistente la orice medicament şi 2,4% rezistente la ambele antibiotice cele mai frecvent utilizate.

ONG-urile solicită mai multe fonduri pentru a combate boala în întreaga lume şi spun că pandemia şi conflictele, precum cel din Ucraina, au întârziat progresul la nivel mondial.

În 2020, decesele la nivel mondial din cauza tuberculozei s-au clasat pe locul al doilea după COVID-19.

Organizaţia Stop TB Partnership avertizează că războiul din Ucraina ar putea avea „un impact devastator asupra serviciilor de sănătate”, inclusiv asupra programului naţional de tratament al tuberculozei din această ţară.

În 2021, Ucraina a tratat 24.000 de persoane cu tuberculoză, inclusiv 5.000 cu o formă a bolii rezistentă la medicamente.

Ucraina se numără printre primele 30 de ţări cu cele mai mari rate de cazuri rezistente la medicamente din lume.

Organizaţia caritabilă îndeamnă toate ţările să pună la punct urgent facilităţi pentru ca refugiaţii să poată primi îngrijirea medicală de care au nevoie.

În Marea Britanie, s-a renunţat la cerinţa ca ucrainenii cu viza de tip „family scheme” să facă un test de tuberculoză înainte de sosire.

Refugiaţii care sosesc în cadrul acestui program vor beneficia de asistenţă medicală şi de teste prin intermediul medicilor de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici