Bărbat în comă, după ce a ajuns la spital cu o boală rară. Ce a mâncat cu doar câteva ore înainte

Un bărbat din Iaşi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat o conservă de peşte preparată în casă. Acesta este în comă, internat în secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

34787 afișări
Imaginea articolului Bărbat în comă, după ce a ajuns la spital cu o boală rară. Ce a mâncat cu doar câteva ore înainte

Bărbat în comă, după ce a mâncat o conservă de peşte făcută în casă

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru că se simţea rău. Starea lui s-a agravat, astfel că acum este internat în secţia de Anestezie Terapie Intensivă şi este în comă.

„Este vorba despre un pacient în vârstă de 68 de ani, din judeţul Iaşi, care se internează pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic caracteristic pentru botulism, după ce a consumat o conservă de peşte preparată în casă. Peştele este cel care, menţinut în condiţii de anaerobioză, adică fără oxigen, deci în astfel de conserve, poate transmite această infecţie", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicul susţine că, în această perioadă, mai ales că se ţine post şi sunt şi dezlegări la peşte, oamenii trebuie să fie atenţi la calitatea cărnii de peşte pe care o consumă.

„Botulismul poate avea şi forme grave, chiar poate pune problema unei internări la spital. Poate duce şi la deces, prin manifestări de insuficienţă respiratorie acută sau suprainfecţii, dacă este vorba despre o stază pulmonară care se prelungeşte pentru o perioadă mai mare de timp", a declarat Dorobăţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
comă,
spital,
peşte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici