Care sunt analizele necesare pentru fertilizarea in vitro? (P)

480 afișări
Imaginea articolului Care sunt analizele necesare pentru fertilizarea in vitro? (P)

Fertilizarea in vitro (FIV) este în prezent cea mai avansată metodă de reproducere umană asistată medical la care poate să apeleze un cuplu care nu reuşeşte să obţină o sarcină pe cale naturală. Procedura poate fi recomandată dacă sarcina nu apare după 12 luni de contact sexual neprotejat, sau după 6 luni, dacă partenera are peste 35 de ani, iar alte tratamente nu au avut efectul dorit.

Fertilizarea in vitro presupune recoltarea şi fertilizarea ovulelor în laborator şi implantarea embrionilor astfel obţinuţi direct în uterul pacientei. Un ciclu de fertilizare in vitro presupune parcurgerea mai multor etape FIV, pe care medicul le va explica de la început partenerilor.

Indicaţia pentru FIV este stabilită de un medic specializat în reproducere umană asistată medical, după ce ambii parteneri efectuează mai multe analize pentru FIV, care includ teste de laborator specifice şi investigaţii imagistice. Astfel, medicul va putea recomanda cea mai potrivită soluţie pentru obţinerea sarcinii – stimulare ovariană, inseminare artificială sau fertilizare in vitro.

Analizele necesare pentru a stabili cauza infertilităţii vor fi indicate de medicul specialist, pentru fiecare cuplu în parte. Într-o primă fază, sunt necesare investigaţii uzuale: analize hematologice şi de biochimie, teste prin care se verifică coagularea sângelui şi eventuale boli cu transmitere sexuală. În plus, înaintea începerii unei proceduri de fertilizare in vitro se vor face dozări hormonale, examinări bacteriologice, imunologice şi serologice.

După efectuarea acestor analize standard, medicul va recomanda pentru fiecare partener în parte un alt set de investigaţii. Pentru a identifica o eventuală problemă de fertilitate masculină, partenerul trebuie să efectueze un examen clinic realizat de un medic urolog sau androlog, un examen ecografic, în vederea diagnosticării unor afecţiuni care ar putea afecta fertilitatea, la care se adaugă analizarea lichidului seminal şi efectuarea unei spermograme şi a unei spermoculturi. În funcţie de caz, medicul mai poate recomanda şi realizarea unor teste genetice sau investigaţii hormonale suplimentare.

În cazul partenerei, pe lângă analizele standard, medicul va recomanda o examinare a ovarelor, a hipofizei şi a trompelor uterine. Pentru fixarea embrionului în cavitatea uterină este nevoie de o bună calitate a endometrului, de aceea medicul poate indica şi o evaluare imagistică detaliată, prin histeroscopie, mai ales dacă există indicii care pot sugera o anomalie sau o leziune la nivelul uterului.

Centrul de fertilizare in vitro SANADOR oferă acces la servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde de excelenţă, asigurate de specialişti experimentaţi şi empatici. Centrul FIV SANADOR oferă servicii atât în regim ambulatoriu, cât şi de spitalizare de zi şi este dotat cu echipamente moderne pentru realizarea diferitelor proceduri de reproducere umană asistată medical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici