Covid, cum să evităm îmbolnăvirile în perioada sărbătorilor

Înaintea sărbătorilor de Crăciun, într-un context în care numărul infecţiilor Covid este în creştere, un virolog oferă sfaturi pentru a petrece aceste zile de sărbătoare în siguranţă: "Nimic excepţional: viruşii se comportă ca nişte viruşi, mai ales dacă îi ignorăm".

738 afișări
Imaginea articolului Covid, cum să evităm îmbolnăvirile în perioada sărbătorilor

Covid, cum să evităm îmbolnăvirile în perioada sărbătorilor

În perioada Crăciunului, riscurile cresc, deoarece oamenii petrec mai mult timp în casă şi socializează cu prietenii şi familia, spune virologul Ilaria Capua, în Corriere della Sera.

Mulţi au un prieten, un coleg sau o rudă care a luat Covid în această perioadă: "Nimic excepţional: viruşii se comportă ca nişte viruşi, mai ales dacă îi ignorăm şi continuăm să nu punem în practică nici măcar cele mai mici activităţi necesare pentru a reduce infectarea", susţine Capua.

Despre vaccinuri, Capua menţionează importanţa revaccinării, mai ales în cazul persoanelor expuse riscului de a dezvolta forme severe de boală.

În ceea ce priveşte măştile, Ilaria Capua subliniază: "Nu vreau să vă conving că trebuie să vă puneţi măştile la loc, dar aduceţi-le cu voi. Pot exista situaţii incomode în care staţi lângă persoane care tuşesc sau prezintă simptome de infecţie respiratorie, de exemplu în tren sau în avion sau în alte locuri închise şi aglomerate”.

"Ori de câte ori vă aflaţi în situaţia de a da mâna cu multă lume, înainte de a vă aşeza la masă, vă rog să mergeţi să vă spălaţi pe mâini", adaugă aceasta.

Deoarece iarna aceasta va fi probabil cea mai caldă înregistrată vreodată, Capua ne îndeamnă să deschidem ferestrele.

În cele din urmă, Capua reaminteşte importanţa testelor Covid, în aşa fel încât să ştim dacă e Covid sau nu şi să nu dăm infecţia mai departe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici