Cum a evoluat piaţa medicamentelor în România anului 2021

  • Piaţa medicamentelor s-a contractat la nivel de volum în primele trei luni din 2021.
  • Pacienţii români au folosit 158 milioane de cutii de medicamente, în scădere cu 11,4% faţă de T1/2020.
  • Sunt date din raportul companiei de cercetare de piaţă Cegedim citat de ZF.
567 afișări
Imaginea articolului Cum a evoluat piaţa medicamentelor în România anului 2021

Românii au cumpărat cu 11% mai puţine cutii de medicamente în T1

Grupele de medicamente unde s-au văzut cele mai puternice scăderi raportate la trimestru în ceea ce priveşte volumele au fost cele dedicate sistemului respirator (minus 22) şi la medicamentele anti infecţioase (minus 20%).

În luna martie din 2020 s-a înregistrat o explozie a vânzărilor de medicamente, după ce, de teama pandemiei, oamenii au făcut stocuri de medicamente, în special vitamine şi medicamente eliberate fără reţetă.

Pe segmente, rata de scădere în volum a fost de minus 9,1% pentru Rx în farmacii şi de minus 13,5% pentru produsele OTC (medicamente şi suplimente nutriţionale), mai informează Cegedim.

În valoare, piaţa medicamentelor a avut o uşoară creştere în primul trimestru din 2021, până la aproape 5 mld. lei, plus 2% faţă de T1/ 2020. Este de remarcat în schimb prima scădere din ultimii ani pentru piaţa medicamentelor eliberate fără reţetă în primul trimestru din 2021, de aproape 5%. Până acum, piaţa OTC-urilor creştea constant, fiind influenţată de lipsa unui preţ reglementat şi de promovarea produselor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici