Depresia: un aminoacid poate ajuta la combaterea suferinţei

Potrivit unui studiu, glicina poate deţine cheia potrivită pentru găsirea de noi tratamente pentru tulburările depresive.

21624 afișări
Imaginea articolului Depresia: un aminoacid poate ajuta la combaterea suferinţei

Depresia: un aminoacid poate ajuta la combaterea suferinţei

Un aminoacid poate ajuta la combaterea depresiei: asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Florida, după ce au studiat de peste 10 ani modul în care funcţionează celulele creierului.

O lucrare care în realitate nu a avut ca obiectiv principal căutarea unui remediu pentru depresie, ci „doar” să înţeleagă funcţionarea receptorilor celulelor creierului, s-a transformat de-a lungul timpului într-o mare oportunitate de a descoperi ceva mai mult despre depresie şi a mecanismelor care o activează.

În primul rând, cercetătorii au început cu un receptor numit GPR158: studii recente pe şoareci au arătat că suprimarea acestui receptor poate face oamenii mai rezistenţi la depresia indusă de stres.

Aceasta înseamnă că în viitor noile antidepresive vor „ţinti” acest receptor, care poate fi încetinit şi blocat de glicină, un aminoacid prezent în diverse alimente, în principal carne şi leguminoase. Prin urmare, glicina este adevărata cheie a viitorului tratamentului pentru depresie.

„Există încă puţine medicamente pentru a trata depresia, avem nevoie cu disperare să găsim mai multe”, a spus unul dintre autorii principali ai studiului, dr. Kirill Martemianov.

Scopul este de a folosi această descoperire pentru a crea noi medicamente care să poată acţiona tocmai asupra acestui receptor, pentru a o inhiba si a reduce riscul de depresie: „Numărul pacienţilor depresivi a crescut semnificativ în ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor. Glicina şi receptorul GPR158 ar putea deschide calea unor noi tratamente", a conchis specialistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici