Detoxifierea scalpului: de ce e necesară şi cum o realizezi

  • Pentru a avea un păr sănătos şi frumos avem nevoie de un scalp sănătos.
  • Scalpul este supus agresiunii multor factori externi precum căldura, frigul, poluarea, pieptănatul părului şi utilizarea produselor zilnice de styling.
  • Detoxifierea scalpului are ca scop curaţarea profundă şi reechilibrarea pielii.
578 afișări
Imaginea articolului Detoxifierea scalpului: de ce e necesară şi cum o realizezi

Detoxifierea scalpului: de ce e necesară şi cum o realizezi

Aşa cum avem grijă ce corpul şi de tenul nostru, şi scalpul necesită atenţia noastră când vine vorba de detoxifiere. Şi adevărul este că scalpul este supus agresiunii multor factori externi precum căldura, frigul, poluarea, pieptănatul părului şi multe altele. Pe lângă acestea, se adaugă utilizarea produselor zilnice de styling precum spray-uri, geluri şi spume de tot felul, care la rândul lor încarcă scalpul.

Pentru a avea un păr sănătos şi frumos avem nevoie de un scalp sănătos. Detoxifierea scalpului are ca scop curaţarea profundă şi reechilibrarea pielii şi ar trebui făcută o dată la şase săptămâni pentru a-i oferi un aspect proaspăt.

Semnale care indică nevoia detoxifierii scalpului

”Cel mai vizibil semnal care atrage atenţia asupra nevoii de detoxifiere a scalpului este dezechilibrul evident. Scalpul poate fi uneori uscat, gras, uleios, sau toate la un loc. De asemenea, un alt indicator este acumularea impurităţilor pe care şamponul nu reuşeşte să le cureţe. Dar, detoxifierea practicată cu regularitate ajută la redarea strălucirii părului”, ne sfătuieşte Lucian Busuioc, Wella International Top Artist.

Cum se face detoxifierea scalpului?

Piaptănă părul şi scalpul

Înainte de a te spăla pe păr, piaptănă-l. Ştim că sună ca un obicei banal, dar e imperios necesar să o faci! Acest gest simplu ajută la exfolierea scalpului şi îndepărtează impurităţile. Periază părul cât mai aproape de rădăcină posibil, astfel încât să înlături celulele moarte. De asemenea, asigură-te că repeţi acest ritual în fiecare seară înainte de culcare dacă vrei un scalp sănătos.

Foloseşte un şampon pentru detoxifiere sau un tratament pre-şamponare

Ai nevoie în rutina de îngrijire de un şampon special, pentru detoxifiere care să-ţi cureţe scalpul atunci când este nevoie. Încearcă Invigo Aqua Pure Purifying Shampoo pentru a îndepărta acumularea de impurităţi, excesul de sebum şi chiar şi particulele poluante. Este ideal să-l foloseşti o dată pe luna sau chiar o dată pe săptămână, ori de câte ori simţi că scalpul trece printr-un dezechilibru sau este încărcat şi necesită o curăţare profundă.

Din saloanele de coafură sau în unele magazine specializate poţi cumpăra produse profesionale de îngrijire a părului din game special create pentru a rezolva problemele scalpului.

Dacă ai un scalp cu multiple probleme atunci foloseşte un tratament pre‑şamponare pentru detoxifierea părului şi scalpului precum Scalp Detox de la Londa Professional. Acesta ajută instantaneu la detoxifierea scalpului, curăţă pielea de poluanţi, impurităţi şi mătreaţă. Este ideal pentru un scalp stresat, uleios sau cu mătreaţă.

Când aplici şamponul special sau tratamentul pentru scalp masează produsul pe rădăcina părului, apoi clăteşte formula, dar continuă să masezi.

După aceea foloseşte şamponul tău normal, cel conform tipului tău de păr şi la final nu uita să aplici balsamul pentru păr.

Masează produsele

”Atunci când aplici şamponul, este foarte important să masezi produsul cu ajutorul buricelor degetelor. Fă acest lucru preţ de câteva minute şi îţi vei pune sângele în mişcare către foliculii de păr. În tot acest timp, sângele va aduce către scalp nutrienţii esenţiali şi oxigenul care să facă părul să arate şi să se simtă mai sănătos”, adaugă specialistul Lucian Busuioc.

Scapă de vârfurile despicate

Cel mai bun mod prin care poţi completa detoxifierea scalpului este să îndepărtezi vârfurile despicate. Această tehnică întotdeauna oferă un aspect îngrijit părului.

Încearcă şi produsele naturale pentru păr

Acest pas nu este despre detoxifierea părului, este vorba despre rutina pe care o ai. Dacă eşti în căutarea unui kit eco-friendly încearcă gama Wella Elements. Aceasta conţine 99% ingrediente de origine naturală, are o formulă fără sulfaţi şi fără silicon şi se potriveşte tuturor tipurilor de păr, de la uscat şi delicat, până la normal şi gras. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici