Două cazuri de infectare cu West Nile la Brăila

Autorităţile brăilene anunţă că au fost confirmate două cazuri de infectare cu virusul West-Nile în judeţul Brăila.

187 afișări
Imaginea articolului Două cazuri de infectare cu West Nile la Brăila

Potrivit unui comunicat de presă Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat Prefectura Brăila cu privire la confirmarea a două cazuri de meningită cu virus West-Nile la două persoane din judeţul Brăila, fiind primele cazuri confirmate pe teritoriul judeţului Brăila în perioada de supraveghere 05.06.2023 – 31.10.2023.

Autorităţile au luat măsuri în localităţile în care au apărut cazurile.

„Imediat ce Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului şi le-am atras atenţia asupra importanţei respectării setului de măsuri aplicabile în astfel de cazuri, disponibile pe pagina web a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplica măsurile ce se impun. Sunt primele două cazuri de Meningită cu virus West-Nile din perioada de monitorizare iunie – octombrie 2023”, a declarat prefectul judeţului Brăila Iulian Timofei.

Conform comunicatului de presă, este vorba despre o persoană în vârstă de 67 ani, cu domiciliul în Gemenele. Aceasta a fost internată în data de 21.08.2023, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă de boală, cu evoluţie favorabilă. Persoana a fost externată în data de 30.08.2023.

A doua persoană are 60 ani, locuieşte în Olăneasca şi a fost internată în data de 26.08.2023, în Secţia de Neurologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu diagnostic de hemipareză dreapta. Ulterior, pacientul a fost transferat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă severă de boală, cu evoluţie favorabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici