Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performante in tratarea cancerelor grave: „Tratam cazuri considerate de alţii imposibile”

Dr Radu Berceanu, medic oncolog specializat în peste 15 ani de practică în tratarea cu succes a cancerelor grave, cu un palmares de peste 3000 de cazuri de cancere tratate, dintre care peste 500 tumori cerebrale, peste 300 tumori ORL, dar şi multe cancere pulmonare, colorectale, mamare sau de col uterin, subliniază că în România cancerul poate fi tratat într-o proporţie foarte mare cu tratament calibrat şi personalizat fiecărui pacient în parte, cu inovaţii şi eficienţă tehnologică şi cu o consultaţie iniţială de peste 2 ore pentru documentarea complexă a fiecărui caz.

2462 afișări
Imaginea articolului Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performante in tratarea cancerelor grave: „Tratam cazuri considerate de alţii imposibile”

Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performante in tratarea cancerelor grave: „Tratam cazuri considerate de alţii imposibile”

„Performanţe mari am avut în tratarea tuturor tipurilor de cancer, dar în mod special se remarcă rezultatele obţinute la pacienţi cu cancere ORL şi cu cancere cerebrale agresive. Nu am ales noi să tratăm cazuri grave, ci pur şi simplu aşa s-a întâmplat. Au venit la noi pacienţi pe care nimeni nu voia să îi mai trateze şi eu am considerat că pot găsi soluţii pentru ei; iar în aproape toate cazurile am reuşit să ajut, chiar dacă asta a presupus adaptări ale schemelor standard din manuale. Spre exemplu, pot spune că cele mai multe tumori ORL pot fi vindecate, chiar şi în formele avansate! Din sute de cazuri de pacienti ORL trataţi, cu tratamentul calibrat si personalizat, peste 80% dintre pacienţii cu stadii grave de cancer ORL au avut o reducere semnificativă a încărcării tumorale, iar peste 50% dintre pacienţi au obţinut o vindecare completă.”, declară dr. Radu Berceanu, care a înregistrat o rată de succes ridicată în vindecarea sutelor de cazuri de cancer ORL în România ce depăşeşte statisticile unor ţări-reper din medicina mondială, precum SUA.

Preocupat de unicitatea fiecărui caz în parte, dr. Radu Berceanu a inventat, în anii de studiu şi experienţă clinică, un program unic şi inovator pe piaţa din România de procesare şi optimizare a informaţiei medicale care suprapune rapid dosarele pacienţilor cu datele ştiinţifice de specialitate pentru a permite echipei medicale să găsească în cel mai scurt timp, eficient şi integrat, tratamentul personalizat potrivit istoricului şi particularităţilor fiecărui pacient.

La metoda sa originală şi revoluţionară de muncă în oncologie contribuie şi conceptul său de primă întâlnire cu pacientul, denumită „evaluare şi coordonare iniţială”, care are o durată mai mare de 2 ore şi în care dr. Radu Berceanu documentează complex şi profund cazul pacientului pentru a putea înţelege şi analiza premisele şi a desena planul ideal de tratament care să ducă la vindecare. Mai mult, când dosarul medical este incomplet şi sunt necesare informaţii noi, procesul de evaluare şi coordonare iniţială se poate prelungi dincolo de prima întâlnire propriu-zisă cu pacientul, uneori până la câteva săptămâni.

„Din punctul meu de vedere, sistemul nostru de captare şi procesare a informaţiei medicale este diferenţiatorul de bază între mine şi orice alt medic. Eforturile permanente de optimizare a modului de procesare a informaţiilor medicale disponibile, importanţa pe care o dăm primei întâlniri şi cunoaşterii cazului împreună cu personalizarea şi adecvarea tratamentului propus la particularitatea cazului sunt cele care ne-au condus la performanţele pe care am reuşit să le obţinem.”, declară dr. Radu Berceanu.

Cele mai mari satisfacţii profesionale ale dr. Radu Berceanu sunt strâns legate de pacieţii săi şi de binele pe care îl poate aduce un tratament corect, eficient, calibrat şi personalizat. Sensibil la neputinţa care poate deriva din boală şi convins că puterea vine din cunoaştere şi încredere, dr. Radu Berceanu îşi dedică timpul pacienţilor pentru a le explica şi clarifica parcursul tratamentului în toate etapele şi efectele sale, ceea ce pune bazele celor mai bune premise pentru vindecare.

„Scopul meu este ca pacientul să fie cât de bine se poate; pentru mine tratamentul este doar o unealtă care trebuie calibrată pentru a ne atinge scopul. Cel mai mult mă emoţionează neputinţa care poate veni odată cu boala, astfel încerc mereu să găsesc soluţii şi să cresc spectrul soluţiilor pe care le pot oferi pacienţilor mei. Cele mai mari satisfacţii profesionale mi le aduc faptul că ajut oamenii cu forme incurabile de cancer să trăiască mult mai mult decât s-a crezut iniţial că ar fi posibil, faptul că uneori pot vindeca oameni cu forme de boală considerate incurabile, faptul că pot oferi speranţă oamenilor care ajung la mine descurajaţi şi faptul că am sinergie cu colegii medici cu care colaborez, reuşind împreună să facem repede şi bine lucruri considerate de alţii imposibile.”, declară dr. Radu Berceanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici