Franţa închide şapte şcoli din cauza ploşniţelor de pat

Franţa a fost nevoită să închidă şapte şcoli din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de o infestare cu ploşniţe de pat, a declarat ministrul Educaţiei.

685 afișări
Imaginea articolului Franţa închide şapte şcoli din cauza ploşniţelor de pat

Franţa închide şapte şcoli din cauza ploşniţelor de pat

"Au fost detectate ploşniţe la diferite niveluri în... cred că 17 instituţii, iar în prezent, în timp ce vă vorbesc, şapte instituţii sunt închise din acest motiv", a declarat Gabriel Attal la televiziunea France 5.

Guvernul francez a organizat o serie de întâlniri în această săptămână pentru a examina numărul tot mai mare de cazuri de ploşniţe raportate, într-o perioadă în care Franţa găzduieşte Cupa Mondială de rugby şi se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Vineri, Ministerul Educaţiei a declarat pentru Agenţia France-Presse că cinci şcoli cu un total de 1.500 de elevi au fost închise.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile au anunţat că două şcoli - una din Marsilia şi cealaltă din Villefranche-sur-Saone, lângă Lyon, în sud-estul Franţei - au fost închise pentru curăţenie.

"Avem aproape 60.000 de instituţii şi aici vorbim doar de câteva zeci, dar este adevărat că se adună cazurile", a spus Attal. "Este nevoie de un răspuns imediat, astfel încât să putem avea instituţii tratate în 24 de ore".

El a precizat că o listă de companii "aprobate şi recunoscute" a fost pregătită "pentru ca directorii de şcoli să poată avea contactele şi să poată interveni foarte rapid".

O bibliotecă municipală din oraşul Amiens, situat în nordul ţării, urmează să se redeschidă sâmbătă, după ce a fost închisă timp de mai multe zile, după ce au fost detectate ploşniţe în spaţiile de lectură publică, a declarat primarul oraşului, Brigitte Foure.

Insectele au fost observate în metroul din Paris, în trenurile de mare viteză şi pe aeroportul Charles De Gaulle din Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ploşniţe,
franţa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici