VIDEO  Invazia insectelor a devenit o problemă naţională în Franţa

  • Există o urgenţă declanşată de ploşniţe în Paris.
  • Locuinţele locuitorilor capitalei sunt invadate de mici insecte în paturi, saltele, fotolii, mobilier şi tablouri, se hrănesc cu sânge, de preferinţă muşcând noaptea.
  • Călătoresc mai ales în îmbrăcăminte şi bagaje, deci prin oamenii care îi poartă din casă în casă.
3646 afișări
Imaginea articolului Invazia insectelor a devenit o problemă naţională în Franţa

În Franţa a devenit o urgenţă de sănătate publică, după ce primarul Parisului, Anne Hidalgo, a invocat intervenţia Executivului.

Premierul Elisabeth Borne a anunţat o întâlnire între toţi miniştrii de resort. Alarma a fost trasă de muşcături ale insectelor care apar pe corp, provocând pete roşii, umflături şi mâncărimi.

Sunt dispuse în linie dreaptă, foarte aproape una de alta, pentru că înţeapă de mai multe ori în acelaşi loc. Dezinfestarea se face cu insecticide şi spălat cearşafuri şi haine la temperaturi de peste 60 de grade.

Plăniţele adulte ies din cuiburi în timpul primăverii, pe la începutul lunii mai. După două săptămâni de hrănire, încep să se împerecheze şi să depună ouă de culoare verde deschis, de formă eliptică şi dispuse în grupuri de 20-30, pe partea inferioară a frunzelor copacului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici