Germania: Cele mai multe cazuri confirmate din ultimele 6 zile / A treia zi consecutivă de creştere a infecţiilor

Germania a înregistrat cele mai multe noi cazuri de coronavirus din ultimele 6 zile, iar curba infectărilor a crescut pentru a treia zi consecutivă. Oficialii germani din domeniul sănătăţii au anunţat 299 decese cauzate de virus vineri ridicând numărul de morţi la 3.868.

3068 afișări
Imaginea articolului Germania: Cele mai multe cazuri confirmate din ultimele 6 zile / A treia zi consecutivă de creştere a infecţiilor

Germania: Cele mai multe cazuri confirmate din ultimele 6 zile / A treia zi consecutivă de creştere a infecţiilor

Cele mai multe decese din Germania, în perioada pandemiei, au fost înregistrate pe 8 aprilie, când 333 de oameni şi-au pierdut viaţa, răpuşi de coronavirus. Miercuri, pe 15 aprilie, a fost a doua cea mai neagră zi pentru Germania, numărul deceselor ajungând la 315.

Între timp, guvernul a anunţat că o aplicaţie de urmărire a persoanelor care au (avut) coronavirus va putea fi descărcată în trei-patru săptămâni. Ea le va spune oamenilor când şi unde ar fi putut intra în contact cu o persoană infectată.

 

În modelul tradiţional de urmărire a persoanelor infectate, epidemiologii le cer celor proaspăt diagnosticaţi să-şi amintească unde au fost şi cu cine au intrat în contact. Acest lucru necesită mult timp pentru interviuri, iar riscurile de condaminare sunt pe măsură. De aceea, experţii germani şi nu numai, consideră că această nouă tehnologie le-ar putea fi extrem de utilă.

 

Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, spune că dezvoltatorii lucrează acum la măsurile de protecţie ale datelor. Chiar dacă numele şi datele persoanelor infectate va fi protejat, aplicaţia a stârnit multe discuţii legate de confidenţialitatea utilizatorilor.

 

Google şi Apple lucrează împreună la o aplicaţie similară.n

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici