În aparenţă sănătos, dar cu 27 de E-uri în conţinut. Despre ce aliment este vorba

  • Indiferent de vârsta pe care o avem, creierul nostru simte plăcere atunci când consumăm alimente clasate drept „junk food-uri”.
  • Printre preferinţele consumatorilor se numără hot-dog-ul, cartofii prăjiţi şi burgerii.
13487 afișări
Imaginea articolului În aparenţă sănătos, dar cu 27 de E-uri în conţinut. Despre ce aliment este vorba

Sursa foto: Hepta

La o primă vedere, hot-dog-ul pare a fi o mâncare sănătoasă, conţinând doar 4 ingrediente principale: pâine, crenvurşte, ketchup şi muştar. Un studiu realizat de InfoCons, bazat pe etichetele produselor ce alcătuiesc un hot-dog, prezintă numericul de aditivi, cantitatea de sare şi cantitatea de zaharuri ce se găsesc în acest aliment îndrăgit de consumatori, cu intenţia de a fi achiziţionat de acum încolo în cunoştinţă de cauză.

Numericul aditivilor alimentari regăsiţi într-un hot-dog poate ajunge până la 27.

  • Numericul de aditivi alimentari din muştar poate ajunge până la 6;
  • Numericul de aditivi alimentari din ketchup poate ajunge până la 6;
  • Numericul de adiviti alimentari din pâine poate ajunge până la 4;
  • Numericul de adiviti alimentari din crenvurşti de porc poate ajunge până la 11

Cantitatea de sare dintr-un hot-dog poate ajunge până la 14,9 g.

  •  Cantitatea de sare din muştar poate ajunge până la 6,5 g;
  •  Cantitatea de sare din ketchup poate ajunge până la 3,1g;
  •  Cantitatea de sare din pâine poate ajunge până la 2,3g;
  •  Cantitatea de sare din crenvurşti de porc poate ajunge până la 3g

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi. Astfel, cu un singur hot-dog, este depăşită cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%.

Cantitatea de zaharuri regăsită într-un hot-dog, poate ajunge până la 32,53 g.

  • Cantitatea de zaharuri din muştar poate atinge până la 16,33g;
  • Cantitatea de zaharuri din ketchup poate atinge până la 8 g;
  • Cantitatea de zaharuri din pâine poate atinge până la 7 g;
  • Cantitatea de zaharuri din crenvurşti de porc poate atinge până la 1.2

„Hot-dog-ul este o masă pe care o cumpărăm pentru a o mânca dimineaţa, la serviciu, când mergem la picnic. Sperăm cu toţii ca această masă să fie una săţioasă, dar şi sănătoasă. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-o astfel de masă se găsesc chiar şi 27 E-uri. Haideţi să citim eticheta, să alegem în cunoştinţă de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!”, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, într-un comunicat de presă.

Românii au devenit, cu timpul, mari consumatori de fast-food, cheltuind aproximativ 2 miliarde de lei pe acest gen de mâncare, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar în 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici