Ministerul Sănătăţii: Procedura de achiziţie a celor 35.000 de doze de vaccin antigripal, finalizată vineri

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat vineri achiziţia celor 35.000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, acestea urmând să fie distribuite în următoarea săptămână, anunţă MS.

269 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Procedura de achiziţie a celor 35.000 de doze de vaccin antigripal, finalizată vineri

Ministerul Sănătăţii: Procedura de achiziţie a celor 35.000 de doze de vaccin antigripal, finalizată vineri


„Noile doze de vaccin gripal vor ajunge în maxim o săptămână la direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, conform sursei citate.

Până la data de 26 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conform informării ANMDM, la nivel naţional există stocuri de medicamente antivirale specifice (Oseltamivir) care sunt eliberate în farmaciile cu circuit deschis pe bază de prescripţie medicală.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare, precum şi izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale au încheiat un protocol de colaborare pentru monitărizarea evoluţiei epidemiologice determinată de creşterea numărului de cazuri de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile de învăţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici