Ministrul Sănătăţii: Se va da, până la sfârşitul anului, OUG pentru o taxă clawback predictibilă în 2020

Ministrul Sănătăţii Victor Costache, a anunţat modificări în ceea ce priveşte taxa clawback, subliniind că până la finele anului va fi aprobată o Ordonanţă de Urgenţă astfel încât clawback să fie predictibilă pentru anul 2020. Costache anunţă înţelegere cu producătorii de medicamente.

110 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Se va da, până la sfârşitul anului, OUG pentru o taxă clawback predictibilă în 2020

Ministrul Sănătăţii: Se va da, până la sfârşitul anului, OUG pentru o taxă clawback predictibilă în 2020

„O regândire (a taxei clawback, n.r.). În ultimii ani s-a neglijat politica medicamentului. Mai mult s-a vorbit. Peste 2.000 de medicamente au dispărut din România, ştiţi foarte bine. Noi vom face această actualizare cu inflaţia, iar până la sfârşitul anului se va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru o taxă de clawback predictibilă pentru 2020”, a declarat Victor Costache la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat o înţelegere cu producătorii şi importatorii de medicamente astfel încât 100 de molecule noi care să fie aduse din nou pe piaţa din România la fiecare 3-4 luni.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu spus: „Ştiţi foarte bine că taxa clawback era variabilă şi asta era problema cea mai mare pentru toţi. Va fi predictibilă şi de aici înţelegerea cu producătorii de medicamente”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici