O mamă şi fiul ei încă trăiesc în „coşmarul” lockdown-ului Covid

La patru ani după primul lockdown naţional, Mandy şi Mason Milne, mamă şi fiu, încă îşi spală cumpărăturile, păstrează distanţa socială şi fac teste Covid regulate.

1014 afișări
Imaginea articolului O mamă şi fiul ei încă trăiesc în „coşmarul” lockdown-ului Covid

O mamă şi fiul ei încă trăiesc în „coşmarul” lockdown-ului Covid

Pentru majoritatea oamenilor, ridicarea lockdown-ului din Marea Britanie a marcat sfârşitul pandemiei globale, dar nu şi pentru Mandy şi Mason Milne. Ei încă trăiesc zilnic ca şi cum ţara ar fi în lockdown, la fel ca acum patru ani.

Pe 23 martie 2020, Guvernul a introdus primul lockdown cauzat de coronavirus, ordonând oamenilor să stea acasă şi să iasă doar pentru motive esenţiale. Spălarea energică pe mâini, păstrarea distanţei de doi metri, evitarea socializării şi purtarea măştilor în locurile aglomerate au devenit norma.

Toate aceste reguli sunt încă respectate de Mandy (59 de ani) şi Mason (22 de ani).

Împreună cu soţul ei Gordon (59 de ani), Mandy, mamă a trei copii, evită supermarketurile, îşi comandă online cumpărăturile săptămânale şi dezinfectează tot ceea ce intră în casa lor din Essex. Ea face totul pentru fiul ei cel mic, Mason, care este grav imunocompromis.

Mason a fost diagnosticat cu boala Crohn în 2017, după ce a suferit de "dureri" la stomac. Acum ia zilnic comprimate de chimioterapie şi injecţii biologice la două săptămâni. A trăi cu boala Crohn înseamnă că Mason are un risc mai mare de îmbolnăvire gravă dacă se infectează cu Covid.

"Viaţa este foarte dificilă pentru întreaga noastră familie. A face orice în timpul pandemiei a fost un coşmar - dar încă este acum", a declarat Mandy pentru Mirror. "Spălăm tot ce cumpărăm, evităm supermarketurile, ne spălăm pe mâini după ce atingem ceva şi facem teste Covid în mod regulat. Port o mască în buzunar tot timpul, dar nu mă apropii de oameni, aşa că nu simt că trebuie să-l port".

Ea a continuat: "Pandemia s-a încheiat pentru majoritatea oamenilor şi îşi continuă viaţa, dar pentru noi, este şi mai greu acum. Este mai rău decât atunci când erau în vigoare restricţiile".

Mason, care are autism, şi-a pierdut prietenii din cauza pandemiei şi rareori socializează cu cineva din afara familiei sale.

"Nu sunt invitat atât de mult acum, pentru că ei ştiu că oricum nu pot pleca", a spus el.

Mandy a devenit îngrijitoarea cu normă întreagă a lui Mason după ce a fost diagnosticat cu Crohn şi, uneori, lucrează ca îngrijitoare pentru a câştiga nişte bani în plus.

Are şi doi copii mai mari. "Fiul meu cel mare tocmai a devenit părinte şi ne facem griji că vor veni în vizită", a spus ea. "Fiica mea este profesoară de şcoală şi, deşi este foarte atentă, ne facem griji să o vedem. Covid este încă înspăimântător pentru Mason şi familia noastră".

Înainte de 2020, Mason ieşea cu prietenii, lua lecţii de conducere şi mergea la facultate. Acum, dacă are nevoie de aer curat, iese singur la plimbare prin bloc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lockdown,
familie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici