Pfizer renunţă la planul unei pastile care să fie luată de două ori pe zi pentru pierderea în greutate. Provoca efecte secundare semnificative

  • Pfizer renunţă la planurile sale privind crearea unei pastile pentru pierderea în greutate care să fie luată de două ori pe zi.
  • Testele au arătat că pastila a provocat efecte secundare semnificative.
  • Este un eşec pentru producătorul american de medicamente în încercarea de a intra pe piaţa în creştere a tratamentelor pentru obezitate.
1007 afișări
Imaginea articolului Pfizer renunţă la planul unei pastile care să fie luată de două ori pe zi pentru pierderea în greutate. Provoca efecte secundare semnificative

Acţiunile Pfizer au scăzut vineri la New York cu 4% în precomerţul de la New York, după ce grupul a declarat că mai mult de jumătate dintre participanţii la studiul clinic pentru noul medicament au renunţat la el din cauza efectelor secundare.

Compania a declarat anul trecut că pastilele sale orale pentru obezitate ar putea genera venituri viitoare de peste 10 miliarde de dolari, informează Financial Times.

Studiul aflat la jumătatea etapei a arătat că pilula, danuglipron, a provocat rate ridicate de efecte secundare gastrointestinale, până la 73% dintre participanţii care au luat medicamentul având greţuri şi până la 47% vărsături, a declarat compania.

Medicamentul i-a ajutat pe participanţi să piardă până la 13% din greutatea corporală pe parcursul a 32 de săptămâni, o cantitate semnificativă, dar mai mică decât injectabilele aprobate de Eli Lilly şi Novo Nordisk.

Novo Nordisk şi Eli Lilly domină piaţa tratamentelor pentru obezitate, care, potrivit unor analişti, ar putea valora până la 140 de miliarde de dolari.

Pfizer a declarat că se va concentra pe dezvoltarea unei pastile care să fie luată o dată pe zi. Mikael Dolsten, directorul ştiinţific al Pfizer, a declarat că grupul va încerca să atenueze efectele secundare şi să îmbunătăţească concepţia şi execuţia studiilor în viitoarele sale studii privind pilula zilnică.

"Credem că o formulă îmbunătăţită a danuglipronului cu administrare o singură dată pe zi ar putea juca un rol important în paradigma de tratament a obezităţii", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici