Premieră naţională. Cadrele medicale din Timişoara, evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

  • Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara vor fi evaluate din punct de vedere al epuizării fizice şi al stresului profesional.
  • Este o premieră naţională care are loc în condiţiile în care cei mai mulţi angajaţi sunt epuizaţi.
  • La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara lucrează peste 400 de persoane.
344 afișări
Imaginea articolului Premieră naţională. Cadrele medicale din Timişoara, evaluate din punct de vedere al epuizării fizice

Reprezentanţii spitalului din Timişoara spun că au decis să înceapă acest proiect unic în România deoarece în ultimele 12 luni, angajaţii unităţii medicale au lucrat zi şi noapte, la intensitate maximă pentru a reuşi să facă faţă numărului mare de pacienţi. Au fost numeroase ore suplimentare şi foarte puţine concedii, mai spun cei de la Victor Babeş, ceea ce i-a epuizat fizic şi emoţional pe medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri şi pe cei din personalul auxiliar.

„Suntem obosiţi. Mulţi dintre colegii mei sunt epuziaţi. Şi cu toate acestea luptăm în continuare. Dar fiecare dintre noi a avut cel puţin un moment în care a spus, nu mai pot! Şi pe bună dreptate. Luptăm împotriva acestui virus continuu, de un an de zile. O luptă grea, o luptă în care de cele mai multe ori reuşim să câştigăm. Lupta acesta însă are efecte asupra noastră, asupra familiilor noastre, asupra vieţii şi sănătăţii fizice şi mentale. Vorbim de o epuizare nu doar fizică ci şi mentală şi emoţională. O epuizare cronică. Aşa că am stabilit cu colega noastră, Daniela Biriş, care este atât psiholog clinician cât şi psihoterapeut, să demareze o evaluare a gradului de epuizare a colegilor noştri şi evident, să găsim apoi soluţii concrete pentru a merge mai departe, pentru a continua acestă luptă care, din păcate este departe de a fi încheiată”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Penumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara.

Evaluarea personalului medical a început în urmă cu câteva zile şi se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni. Angajaţii vor completa chestionare şi vor avea discuţii cu psihologul unităţii sanitare.

Proiectul pe care l-am demarat va arăta, la final, gradul de burnout al personalului din unitatea sanitară. Este important să aflăm cât de epuizaţi sunt colegii mei, cât de afectată a fost calitatea vieţii lor deoarece burnout-ul este o afecţiune complexă, asociată cu epuizare mentală, fizică şi emoţională care apare ca urmare a stresului excesiv acumulat pe termen lung, prin nerespectarea conceptului de echilibru între muncă şi viaţa personală”, a explicat Daniela Biris, psiholog la spitalul timişorean.

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara lucrează peste 400 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici