Rafila deschide sezonul rece: atenţie la valul de gripă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Timişoara, că măsurile prin care putem ţine şcolile deschise sunt unele „universale”, care previn atât COVID-19, cât şi gripa, mai ales că e posibil ca valul de gripă din acest an să fie unul „serios”.

263 afișări
Imaginea articolului Rafila deschide sezonul rece: atenţie la valul de gripă

Rafila deschide sezonul rece: atenţie la valul de gripă

Întrebat ce măsuri au fost luate pentru a păstra şcolile deschise în cazul în care se va mări incidenţa COVID-19, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că este un plan similar celui utilizat în 2022.

„La începutul acestui an am elaborat un plan pe care l-am trimis Ministerului Educaţiei. A fost bine primit, a fost distribuit inspectoratelor şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână, inclusiv a ne proteja cât mai bine copiii, pentru că asta este cel mai important”, a spus Rafila.

Minsitrul a precizat că este vorba de măsuri universale, care previn şi gripa.

„Aceste măsuri sunt universale, previn nu numai infecţia cu COVID-19, ci şi gripa. Să nu uităm că e posibil să avem şi un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2 -3 ani şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să ţină şcolile deschise. În anul 2022 practic, în ciuda valurilor pandemice, şcolile nu au fost închise, pentru că abordarea a fost legată nu de numărul de cazuri, de incidenţa dintr-o anumită localitate, ci de sistemul medical de capacitatea de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii ca să putem să scădem presiunea pe spitale”, a mai spus Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
gripă,
şcoală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici