Rafila: O reţea de centre de adicţie pentru copii, prioritate a Ministerului Sănatăţii

Realizarea unei reţele de centre de adicţie pentru minori la nivel naţional reprezintă o prioritate a Ministerului Sănatăţii, spune ministrul Alexandru Rafila.

Urmărește
137 afișări
Imaginea articolului Rafila: O reţea de centre de adicţie pentru copii, prioritate a Ministerului Sănatăţii

Sursa foto: Facebook

„Participarea autorităţilor locale la acest proiect este esenţială şi vreau să mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan şi primarului oraşului Bistriţa, Gabriel Lazany, pentru deschiderea şi implicarea în acest proiect destinat copiilor şi adolescenţilor, dar şi familiilor lor afectate de consumul de droguri. Centrul de la Bistriţa va dispune şi de spaţii recreative, terenuri de sport şi bazin de înot”, afirmă Rafila.

„Tratamentul, combaterea adicţiei şi reintegrarea sunt esenţiale şi stă în puterea noastră să venim în sprijinul acestor tineri”, adaugă ministrul, potrivit căruia colaborarea cu Asociaţia Zi de Bine, care a dezvoltat un model de bună practică la Spitalul de Psihiatrie din Voila, „va duce curând la realizarea unor astfel de centre şi la Bistriţa şi la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci din judeţul Olt”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici