VIDEO  Spitalele din China se prăbuşesc din cauza boom-ului pneumoniei: pacienţii disperaţi invadează sălile de aşteptare

Ţara din care a plecat virusul Covid-19 are mari probleme de sănătate publică.

3738 afișări
Imaginea articolului Spitalele din China se prăbuşesc din cauza boom-ului pneumoniei: pacienţii disperaţi invadează sălile de aşteptare

Spitalele din China se prăbuşesc din cauza boom-ului pneumoniei: pacienţii disperaţi invadează sălile de aşteptare

Creşterea numărului de boli respiratorii în China, care a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să ceară lămuriri, se datorează gripei şi altor agenţi patogeni cunoscuţi, şi nu unui virus nou.

Comisia Naţională de Sănătate, într-un briefing ţinut duminică, a raportat că recentele „grupuri de infecţii respiratorii se datorează unei suprapuneri de viruşi obişnuiţi precum gripa”.

Comisia a cerut autorităţilor locale să deschidă mai multe clinici şi să promoveze vaccinările în rândul copiilor şi vârstnicilor, deoarece ţara se confruntă cu o creştere a bolilor respiratorii în prima sa iarnă completă de când au fost ridicate restricţiile împotriva virusului Covid-19.

„Ar trebui depuse eforturi pentru a creşte deschiderea clinicilor şi a zonelor de tratament, pentru a extinde orele de serviciu şi pentru a creşte oferta de medicamente”, a spus purtătorul de cuvânt Mi Feng, sfătuind utilizarea măştilor şi făcând apel la autorităţile locale să se concentreze pe prevenirea răspândirii boli în locuri aglomerate, cum ar fi şcoli şi case de bătrâni.

OMS a îndemnat autorităţile chineze, săptămâna trecută, să furnizeze informaţii cu privire la creşterea potenţial îngrijorătoare a focarelor de boli respiratorii şi pneumonie la copii.

Între timp, spitalele se află în dificultate din cauza numeroaselor accese, precum Spitalul Bejiing. Atât autorităţile chineze, cât şi OMS au fost acuzate de lipsă de transparenţă în comunicările iniţiale despre pandemia de Covid-19, care a început în oraşul chinez Wuhan, în decembrie 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici