STUDIU ALARMANT! Riscul de infectare cu COVID-19 este dublu atunci când regula de 2 metri nu se respectă

Cel mai cuprinzător studiu de până acum despre transmiterea coronavirusului sprijină actualele reguli de distanţare impuse în ţările afectate. Cercetarea, finanţată de OMS, arată că riscul de infectare cu COVID-19 se dublează atunci când regula de 2 metri nu este respectată.

22537 afișări
Imaginea articolului STUDIU ALARMANT! Riscul de infectare cu COVID-19 este dublu atunci când regula de 2 metri nu se respectă

STUDIU ALARMANT! Riscul de infectare cu COVID-19 este dublu atunci când regula de 2 metri nu se respectă

În Marea Britanie şi în Franţa, de exemplu, este impusă distanţa de 2m, ceea ce îngreunează călătoriile în transportul public, în timp ce în Austria şi în Germania distanţa minimă între persoane trebuie să fie de 1,5m.

Cercetătorii au constatat că păstrarea unei distanţe de 1 metru faţă de alte persoane prezintă un risc de infectare de 13%, iar riscul este din ce în ce mai mic la 2m, respectiv 3m distanţă, potrivit Daily Mail.
 
„Menţinerea acestei distanţei de 1,5 - 2m poate reduce riscul la jumătate. Acolo unde este posibil, aceasta este distanţa pe care comercianţii şi angajatorii ar trebui să o folosească atunci când punctele lor de lucru se vor redeschide. redeschide în viitor. Oricât ar fi de dificil, cu toţii trebuie să ne obişnuim să menţinem această distanţă”, concluzionează studiul publicat de Lancet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici