Super-răceala care a lovit Australia: cauzele şi cu ce este diferită de Covid

Simptomele sunt similare, dar testele ies negative, motiv pentru care medicii generalişti îndeamnă populaţia să păstreze distanţarea socială şi să poarte măşti de protecţie.

3550 afișări
Imaginea articolului Super-răceala care a lovit Australia: cauzele şi cu ce este diferită de Covid

Super-răceala care a lovit Australia: cauzele şi cu ce este diferită de Covid

O răceală intensă cu simptome asemănătoare cu Covid-19 a fot evidenţiată în Australia şi, potrivit presei locale, este probabil legat şi de scăderea imunităţii din cauza perioadelor lungi de izolare. Iar acum, după întoarcerea la viaţa socială, ne îmbolnăvim mai mult.

În special, această super-răceală, de origine virală, îi împinge pe australieni să testeze pentru Covid 19, iar rezultatele sunt negative, pentru simptome care de fapt seamănă cu cele cauzate de Sars-Cov 2: oboseală, dureri de cap şi de corp, gât iritat. Simptome care durează săptămâni întregi. Cu toate acestea, există o diferenţă cu Covid: gustul şi mirosul nu se pierd.

Riscul de noi infecţii este însă un motiv mai rezonabil decât scăderea sistemului imunitar deoarece este legat de alţi factori: abandonarea măştii, distanţarea socială, igiena mâinilor.

Potrivit lui Ian Mackay, virolog la Universitatea din Queensland, nu mai este adevărat că bolile respiratorii sunt într-o oarecare măsură cauzate de temperaturile scăzute. Valul mare de răceli şi gripă din Australia a avut loc în lunile mai tipice, sugerând astfel că bolile au mai mult de-a face cu nivelurile generale de imunogenitate ale populaţiei mai degrabă decât cu temperaturile. Iar prevalenţa - conform Dr. Philippa Kaye, care a vorbit la BBC - este, de asemenea, foarte asemănătoare cu cea înregistrată de obicei în lunile de iarnă pre-Covid.

Colegiul Regal Australian al Medicilor Generalişti (RACGP), care reuneşte medicii generalişti, continuă să îndemne australienii să poarte măşti şi să menţină distanţarea socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici