11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei, salvaţi după o misiune care a durat peste 10 ore

  • Cei 11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei din cauza ceţii au fost salvaţi, după o intervenţie care a durat peste zece ore.
  • Cinci dintre ei au fost duşi la spital pentru investigaţii.
343 afișări
Imaginea articolului 11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei, salvaţi după o misiune care a durat peste 10 ore

Sursa foto: Facebook / Salvamont Maramureş

„După 10 h şi 40 min ultimul cetăţean irlandez a fost coborât de pe munte. 5 dintre ei au fost coboraţi la spitalul din Borşa pentu investigaţii restul neavând nevoie ajutor medical. În acţiunea finalizată acum câteva minute a acţionat împreună cu salvatorii montani şi elicopterul de la POA Jibou. (...) Acţiune încheiată. Salvatorii montani se retrag la bază”, anunţă Salvamont Maramureş.

Un grup de 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de miercuri dimineaţă de la mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-a rătăcit din cauza ceţii, iar unul dintre aparţinători a dat alarmă joi dimineaţă în jurul orei 5.44 că oamenii solicită ajutor.

Turiştii erau echipaţi de munte, au avut hrană şi apă la ei, dar ceaţă densă care i-a surprins mierfcuri seară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În grup au fost şi două persoane cu probleme medicale (medicamentaţie pentru probleme cu inima).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici