12.560 elevi bucureşteni s-au prezentat la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Naţională

Un număr de 12.560 de elevi din Bucureşti au susţinut marţi simularea la proba de Matematică a Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general-adjunct Liliana Toderiuc.

272 afișări
Imaginea articolului 12.560 elevi bucureşteni s-au prezentat la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Naţională

12.560 elevi bucureşteni s-au prezentat la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Naţională (Imagine:Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Din totalul celor 13.088 de elevi bucureşteni înscrişi la simularea probei de matematică a Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a, s-au prezentat la testare 12.560, a precizat pentru MEDIAFAX inspectorul general-adjunct Liliana Toderiuc.

În ceea ce priveşte dificultatea subiectelor primite de elevi, acestea au fost mai grele la matematică decât la limba română, faţă de anii precedenţi când s-au luat note mari la matematică. "Copiilor li s-a părut greu mai ales la subiectul al treilea, problema a doua, punctul c. Personal, mi se pare un subiect echilibrat, care are şi exerciţii uşoare, dar şi exerciţii care să diferenţieze elevii de nota 10", a spus, pentru MEDIAFAX, profesoara de matematică Anca Davidescu, de la Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc".

La rândul său, profesoara de română Ecaterina Stanca, de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală, spune că subiectele de la română au fost de nivel mediu. "Nu au un grad de dificultate mare, le-a picat pastelul şi să descrie o întâmplare din timpul unei excursii. Cel mult au făcut greşeli din neatenţie. De asemenea, unii au mai avut o problemă cu găsirea unui sinonim pentru cuvântul sforţare (efort)", a explicat profesoara pentru MEDIAFAX.

Potrivit calendarului simulărilor, publicat de Ministerul Educaţiei, elevii minorităţilor naţionale vor susţine miercuri simularea probei de la limba maternă, iar rezultatele vor fi comunicate în data de 4 martie.

Rezultatele pe care le vor obţine elevii la simulari vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare, potrivit Ministerului Educaţiei.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

La simularea Evaluării Naţionale de anul trecut, 50,68% din elevi au obţinut note peste 5, iar rata de participare a fost de 96,17% (180.442 de elevi prezenţi din 187.629 de înscrişi), potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici